طراحی کاوشگر جدید ناهید

explorer

سازمان فضایی آمریکا (ناسا ) اعلام کرد که کاوشگر جدیدی برای بررسی سطح سیاره زهره ناهید ساخته خواهد شد. که ۴۵۰ درجه سانتی گراد حرارت دارد. فشارهای خرد کننده، بادهای بسیار قوی و ابرهای اسیدی در سطح سیاره زهره وجود دارد. تا کنون هر کاوشگری به این سیاره رفته است، نتوانسته بیش از چند ساعت دوام آورده و به کاوش بپردازد.

حالا ناسا درخواست طراحی و ساخت کاوشگری را داده است. که در محیط طاقت فرسای سیاره زهره با عبور از سطح آن به کاوش می پردازد. این کاوشگر (Zephyr) نام دارد. طراحی برای فعالیت با قدرت بسیار کم می باشد. و امکان حمل دستگاه‌های الکترونیکی را دارد . این دستگاه‌ها می‌توانند در درجه حرارت ۴۵۰ درجه سانتی گراد فعال باشند.

ستاره شناسان بیان کرده اند که، محیط سیاره زهره مشابه داخل موتور جت پر سرعت می باشد. و دانشمندان سنسورهای این کاوشگر را طوری سرعت بخشیده‌اند که می‌تواند در این شرایط کار کند. سازندگان اعلام کردند که، دستگاه‌های الکترونیکی کاوشگر، در دمای سوزان سیاره زهره، درست کار می کنند. (Zephyr) با دو قطعه متحرک که شبیه بادبان عمل می‌کند. تنها برای تنظیم بادبان و تنظیم فرمان موقعیت به انرژی نیاز دارد و برای حرکت نیازی به انرژی ندارد.

کارکرد کاوشگر ناهید

کاوشگر جدید ناهید که سه چرخ دارد، حدود هفت متر ارتفاع دارد. بعد از فرود به سطح زهره در یک مکان قرار می‌گیرد و به تجزیه و تحلیل خاک می‌پردازد و پس از ارسال اطلاعات به زمین به نقطه دیگری نقل مکان می‌کند. همچنین این دستگاه توانایی حرکت رو به جلو و عقب را دارد. محققان این پروژه امیدوارند (Zephyr) بتواند سراسر سیاره زهره را برای حدود یک ماه و هر روز به مدت ۱۵ دقیقه کاوش کند.

سیاره زهره اغلب به خاطر اندازه مشابه، گرانش و ترکیب زمینی به عنوان دو قلوی زمین شناخته می‌شود. ساختار این سیاره از سنگ سیلیکات و فلزات مختلف است. همچنین سطح سیاره زهره از لایه ای ضخیم از ابرهای بازتابنده اسیدسولفوریک است. این سیاره یکی از متراکم‌ترین اتمسفرها را که بخش عمده آن دی اکسید کربن است. در میان چهار سیاره خاکی در منظومه شمسی داراست و فشار اتمسفر در سطح این سیاره ۹۲ برابر زمین است.

https://www.aviation.ir/%d9%81%d8%b6%d8%a7%d9%be%db%8c%d9%85%d8%a7/